Houtrotreparatie - WG Bouwonderhoud

Tel.: 0619930269
WG Bouwonderhoud
Passie voor perfectie
WG Bouwonderhoud
Passie voor perfectie
WG Bouwonderhoud
Passie voor perfectie
Passie voor perfectie
WG Bouwonderhoud
Ga naar de inhoud
Houtrotreparatie
Houtrot? Geen probleem! WG Bouwonderhoud is gecertificeerd in houtrot. Na behandeling is er geen spoor meer te vinden van een aangetast element! Ook hierin geldt onze perfectie!
De belangrijkste bedreiging van hout is de aantasting door schimmels. Schimmels en een hoog vochtgehalte zorgen voor houtrot. Bij een houtvochtgehalte van boven de 21% ontstaat houtrot. Er zijn verschillende oorzaken die ervoor zorgen dat het vocht in de houtconstructie terechtkomt. Hierbij kan gedacht worden aan achterstallige onderhoud of bouwkundige gebreken.
Als houtrot wordt geconstateerd dient het ook grondig te worden aangepakt. Alleen het aangetaste hout wegkrabben of overschilderen biedt geen oplossing. Zeker indien u verdergaande houtaantasting wilt voorkomen en het onderhoud van geveltimmerwerk beheersbaar wilt maken. Vaak zijn houtrotschades een probleem in een beperkt gedeelte van de constructie, het volledige vervangen van de constructie is dan erg ingrijpend en ook veels te duur.
Daarom raden wij aan om voor het buitenschilderwerk een verf te kiezen die dampdoorlatend is. Hierdoor kan het vocht dat in het hout zit altijd naar buiten en wordt de kans op houtrot kleiner.


Houtrotreparatie
WG Bouwonderhoud
Kerkenbos 1103 B
6546 BC Nijmegen
+31 619930269
+31 614047700
infobouwonderhoud@gmail.com
KvK-nummer: 80668526
Terug naar de inhoud